Schoenen uit, sloffen aan. Dit is waarom!

In veel landen is het de normaalste zaak van de wereld om bij binnenkomst in je eigen of andermans huis je schoenen uit te trekken. In ons land pakt iedereen dat anders aan, maar er zijn wel degelijk goede redenen om jezelf aan te leren je schoenen meteen uit te doen wanneer je thuiskomt.

1. Je houdt het vuil buiten en je vloer langer schoon.

Wanneer je op straat loopt komt er van alles op je schoenzolen. Loop je vervolgens met je schoenen aan in je eigen huis dan verspreid je vuil opgedaan op de straat in je eigen woning. Is stofzuigen en dweilen geen hobby van je? Trek dan bij binnenkomst je schoenen uit.

2. Je geeft je voeten rust.
Je voeten zullen je dankbaar zijn als je af en toe helemaal niets om zich hebben. Niets wat strak zit of afknelt. Verschillende onderzoeken toonden al aan dat je houding en je balans verbeteren van af en toe op blote voeten lopen. Kinderen die regelmatig even ‘blootvoets’ ronddartelen, hebben bovendien een kleinere kans op het ontwikkelen van platvoeten.

3. Je geeft bacteriën het nakijken.
De Universiteit van Arizona ontdekte dat veel mensen onbewust zelfs schadelijke bacteriën, zoals de E-coli bacterie, op hun schoenzolen meedragen. En als je dat hoort, dan reserveer je toch metéén een plekje voor je schoenen achter de voordeur, waar ze keurig mogen blijven staan totdat jij weer weg moet?

4. Je vloer blijft als nieuw.
Schoenen met puntige hakken kunnen natuurlijk putjes of krassen veroorzaken in je mooie houten vissengraten vloer of je laminaat. Het echte venijn zit ‘m juist ook in de gewone schoenen, schoenen met profiel aan de onderkant die ongemerkt nog wel eens een steentje van buiten mee naar binnen nemen. Houd jij je vloer liever zo lang mogelijk als nieuw? Doe ze lekker uit, die schoenen!

Trek jij je schoenen uit wanneer je thuiskomt?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.