Ik schreef er een artikel over, speciaal voor jou! 

Betrek je kinderen bij het opruimen vóórafgaand aan de feestdagen.

De feestdagen staan voor de deur, en dat betekent dat Sinterklaas binnenkort weer langskomt met cadeautjes en gezelligheid! Maar voordat Sinterklaas arriveert, is het een geweldig moment om je huis op te ruimen en ruimte te maken voor nieuwe geschenken. In dit artikel deel ik tips over hoe je kinderen kunt betrekken bij het opruimproces, hoe je spullen kunt selecteren en verkopen, en hoe je speelgoed kiest waar ze echt mee spelen.

Lees meer »

9 tips voor effectief agendabeheer!

Heb jij een bomvolle agenda en ren je van hot naar her? Heb je aan het einde van de dag ontzettend veel gedaan, maar eigenlijk niet echt wat je wilde/ moest doen? Ben jij iemand die na het avondeten nog even inlogt om je werk af te maken in eigen tijd?

Lees meer »

In 5 stappen magneetplekken aangepakt!

Magneetplekken zijn plekken in huis die onrust uitstralen. Stapeltjes met spullen en troep, waar je nog iets mee moet doen. Ophangen, wegbrengen, weggooien of bijvoorbeeld terugleggen. Magneetplekken zijn stapeltjes met uitgestelde beslissingen én ongemerkt geven ze onrust in je huis en hoofd. 

Lees meer »

Zo organiseer je kabeltjes en snoeren!

Bij aankoop van elektrische apparaten krijg je er weer nieuwe snoeren bij. En niet alle snoeren die je bij de aankoop ontvangt, gebruik je. Het wegdoen van deze kabeltjes voelt vaak niet helemaal oké en dus bergen we ze ergens in huis op om ze ooit nog eens te kunnen gebruiken. In de praktijk gebeurt dat laatste niet vaak. De berg met kabeltjes en snoeren wordt groter en ligt te verstoffen.  Tijd dus om deze klus aan te pakken en schoon schip te maken.

Lees meer »

Wat doe jij met je oude mobiele telefoon?

Bewaar jij ook je oude telefoon met het idee dat je deze weer gaat gebruiken als je nieuwe mobiel stuk is? Op zich is dat best slim om een mobieltje achter de hand te hebben. Maar wees eens eerlijk. Hoeveel mobieltjes zwerven er bij jou in huis? 

Lees meer »

Op zoek naar rust, succes en geluk. Hoe doe je dat?

Tot aan mijn burn-out was ik iemand die hemel en aarde bewoog om andermans dromen en doelen te verwezenlijken. Als iemand heel enthousiast zijn of haar verhaal of missie bij mij ‘dropte’, en deze sloot aan bij mijn normen en waarden, ging ik vrijwel gelijk op ‘AAN’.

Lees meer »

Schoenen uit, sloffen aan. Dit is waarom!

In veel landen is het de normaalste zaak van de wereld om bij binnenkomst in je eigen of andermans huis je schoenen uit te trekken. In ons land pakt iedereen dat anders aan, maar er zijn wel degelijk goede redenen om jezelf aan te leren je schoenen meteen uit te doen wanneer je thuiskomt.1. Je houdt het vuil buiten en je vloer langer schoon. Wanneer je op straat loopt komt er van alles op je schoenzolen. Loop je vervolgens met je schoenen aan in je eigen huis dan verspreid je vuil opgedaan op de straat in je eigen woning. Is stofzuigen en dweilen geen hobby van je? Trek dan bij binnenkomst je schoenen uit.2. Je geeft je voeten rust.Je voeten zullen je dankbaar zijn als je af en toe helemaal niets om zich hebben. Niets wat strak zit of afknelt. Verschillende onderzoeken toonden al aan dat je houding en je balans verbeteren van af en toe op blote voeten lopen. Kinderen die regelmatig even ‘blootvoets’ ronddartelen, hebben bovendien een kleinere kans op het ontwikkelen van platvoeten.3. Je geeft bacteriën het nakijken. De Universiteit van Arizona ontdekte dat veel mensen onbewust zelfs schadelijke bacteriën, zoals de E-coli bacterie, op hun schoenzolen meedragen. En als je dat hoort, dan reserveer je toch metéén een plekje voor je schoenen achter de voordeur, waar ze keurig mogen blijven staan totdat jij weer weg moet? 4. Je vloer blijft als nieuw. Schoenen met puntige hakken kunnen natuurlijk putjes of krassen veroorzaken in je mooie houten vissengraten vloer of je laminaat. Het echte venijn zit ‘m juist ook in de gewone schoenen, schoenen met profiel aan de onderkant die ongemerkt nog wel eens een steentje van buiten mee naar binnen nemen. Houd jij je vloer liever zo lang mogelijk als nieuw? Doe ze lekker uit, die schoenen!

Lees meer »

Niet rennen, maar plannen dat huishouden.

Een goed opruim- en huishoudschema zorgt voor veel rust en ruimte in je hoofd. Ben jij iemand die graag mensen verzorgd? Wil jij het voor iedereen goed doen, maar merk je dat jij jezelf nogal eens vergeet. Je bent druk met je werk, de kinderen, enzovoort? Een opruim- en huishoudschema is there to rescue you! 

Lees meer »

Het nut van positieve affirmaties!

Positieve zinnen uitspreken in gedachten veranderen je leven op den duur. In eerste instantie hoef jij het nog niet eens te geloven, maar blijf de positieve zinnen herhalen. Het vertrouwen en het geloof komt vanzelf!

Lees meer »