Hoe wil jij herinnerd worden?

Er zijn diverse technieken om je te laten ervaren hoe je kunt ontspullen.  “Voorspel de toekomst” is er daar bijvoorbeeld één van. Stel je eens voor….

Ergens ver in de toekomst komen familieleden of vrienden je huis binnen. Ze zijn intens verdrietig, omdat ze afscheid van je hebben moeten nemen. Nu rest hen nog de zware taak om je huis leeg te halen. Hoe wil jij dan dat ze het huis aantreffen? Vol met oude rommel die je zelf al jaren lang niet meer hebt gebruikt?

Voorspel de toekomst
Door middel van de “voorspel de toekomst techniek” toe te passen, maak je snellere en bewuste keuzes tijdens het opruimen van je woning. Je bekijkt de situatie vanuit een buitenstaander, maar koppelt gelijk de functionaliteit voor jezelf er aan vast. Wat bewaar je momenteel in je huis, garage of externe opslag, wat je niet meer gebruikt?

Campingspullen, gezelschapspelletjes, dekens, luchtbedden, speelgoed, oude fiets, mobieltjes, traphakjes, kleding, meubels, boeken, cd’s, dvd’s, elektronische apparaten, visspullen en ga zo maar door. Door in kaart te brengen wat je hebt en wat je niet meer gebruikt, weet je hoe je snel meer rust en ruimte in je woning kunt creëren. 

Wie goed doet, goed ontmoet
Welke bezittingen die jij nu niet meer gebruikt, worden later door jouw familieleden direct weggegooid, verkocht of naar de kringloop gebracht? Is die walkie talkie bijvoorbeeld een herinnering van jou aan het speelplezier van je kinderen? Of bewaar je ze om ze als erfenis mee te geven voor als je er niet meer bent? Worden ze hier dan dolgelukkig van? Als jij zelf items niet meer gebruikt dan is het tijd om voor jezelf ruimte te maken en er afstand van te doen. Kort persoonlijk voorbeeld: mijn man was trotse eigenaar van een motor. Hij reed er misschien maar 2x per jaar op. Toen hij hier bewust van werd heeft hij uiteindelijk de motor verkocht. Met de gedachte en overtuiging dat hij, als hij weer eens motor wilde rijden, ook een motor kon huren. Het leverde ons veel ruimte in de garage op en wat extra financiële middelen. De koper van de motor glimlachte van oor tot oor op zijn eerste motor. Het was een win-win situatie. Mijn man kon nog steeds motor rijden als hij dat wilde. Hoe vaak denk je dat hij nog een motor heeft gehuurd? Precies, niet. Het idee dat hij dat wel kan doen als hij dat wil is genoeg om zich vrij te voelen.

Neem eigen verantwoordelijkheid
Zadel je familie en/ of je vrienden niet op met een huis vol met spullen die jij nu al niet meer gebruikt. Gebruik je het niet? Verkoop of doneer het dan! Maak meer ruimte voor die spullen die voor jou belangrijk zijn en een toegevoegde waarden hebben in je dagelijkse leven. 

 

Opruimen is meer dan spullen verplaatsen in je woning. Heb jij hulp nodig bij het opruimen van je woning? Wil jij jezelf verlossen van overtollige ballast en weet je niet goed waar je moet beginnen? Laten we eens kennismaken! Bel of mail mij vrijblijvend voor een informatief kennismakingsgesprek.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.